preskoči na sadržaj
vijesti

ŠKOLSKI PROVEDBENI PLAN MJERA ZA SUZBIJANJE ZARAZE COVIDOM 19 Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je Školski provedbeni plan za suzbijanje širenja zaraze Covidom 19. Molimo roditelje učenika da se upoznaju s planom. >> OPŠIRNIJE

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 3. 9. 2021. 15:07

VAŽNO! Upis učenika u program produženog boravka školske godine 2021/2022

Poštovani roditelji!

Pozivamo vas na sklapanje Ugovora o ostvarivanju programa produženog boravka za učenike 1. razreda OŠ Ivana Granđe i PŠ Adamovec prema sljedećem rasporedu:  

 1. u utorak, 7.9.2021. godine, u vremenu od 8:30h do 15:30 h (u matičnoj školi u Soblincu)
 2. u srijedu, 8.9.2021. godine, u vremenu od 8:30h do 15:30 h  (u matičnoj školi u Soblincu)

Roditelji koji su djecu prijavili za upis u produženi boravak trebaju donijeti potvrde o zaposlenju (za oba roditelja), kao i potvrde koje su potrebne za ostarivanje prava na olakšice prilikom plaćanja. Prava na olakšice prilikom plaćanja ostvarujete na temelju odredbi Programa javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju za 2021. godinu.

Molimo roditelje učenika 2. razreda koji su upisani u produženi boravak da navedenu dokumentaciju dostave svojim učiteljima te da od istih učitelja preuzmu ugovore o ostvarivanju programa produženog boravka.

Lijep pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Andrea Koren  datum: 1. 9. 2021. 11:19

ORGANIZACIJA RADA PRVI DAN NASTAVE I TIJEKOM ŠK.GOD.2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

U prilogu, pod "opširnije" nalazi se obavijest o organizaciji rada prvog dana nastave, u ponedjeljak, 6.9.2021. godine i tijekom školske godine 2021/22.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 29. 8. 2021. 11:06

NAŠ DRŽAVNI PRVAK

  

 Na kadetskom  prvenstvu Hrvatske koje se održalo u Čakovcu 19.i 20.6. 2021. godine, naša učenica Ivana Vojnović  osvojila je zlatne medalje i naslov kadetske prvakinje Hrvatske u bacanju kugle 3 kg s rezultatom 13,14 metara i u bacanju diska  težine 1 kg s rezultatom 37,47metara.

 

U subotu 3.7. 2021. godine nastupila je na juniorskom prvenstvu Hrvatske i osvojila brončanu medalju u bacanju diska s rezultatom 39,06 metara.

 

Čestitamo Ivani!

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 7. 7. 2021. 13:20

Međunarodno natjecanje HIPPO

 

Učenici naše škole, ukupno njih 26, i ove su godine sudjelovali u međunarodnom natjecanju u poznavanju engleskog jezika čiji je organizator Global Hippo Association i koje se održava pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica). Svi su naši učenici ostvarili vrlo dobre i odlične rezultate, a u polufinale natjecanja održano 28.5.2021. plasirali su se Mila Turčan (Hippo 1, 5. razred), Laura Mamić i Tonka Nježić (Hippo 2, 6. razred) te Roko Kemfelja (Hippo 3, 8. razred).

Ovim putem čestitamo svim našim natjecateljima, a posebno našim polufinalistima i Roku Kemfelji (mentorica Iva Kardum Benc) koji je u konkurenciji od oko 450 polufinalista u svojoj kategoriji ostvario 8. mjesto po bodovima i kojeg su samo 2 boda dijelila od izravnog plasmana u finale. Svim našim sadašnjim, a i onim budućim natjecateljima želimo više sreće i uspjeha sljedeće godine, a Roku i sve najbolje u njegovom daljnjem školovanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 6. 7. 2021. 15:30

Igračkom do dječjeg osmijeha

Zadnjih dana nastavne godine, naša škola se uključila u akciju Igračkom do dječjeg osmijeha koju KBC Rebro provodi od ovog proljeća.

Radi se o projektu kojega je pokrenula sestra KBC Rebro Bernardica Pavlić Pračić. Svako dijete koje dođe na pregled u KBC Rebro dobije na poklon plišanu igračku.

Svaka poklonjena igračka je donirana.

Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji i donirali plišane igračke.

Prikupljene igračke odvezli smo u KBC Rebro pakirane kao poklončiće. Svjedočili smo reakciji djevojčice s poteškoćama u razvoju i njenom odabiru velikog plišanog medvjedića te emocijama njenih roditelja i braće koji su je grlili.

Jako smo sretni i ponosni što smo sudjelovali u ovoj akciji te se veselimo budućoj suradnji.

Zadnjih dana nastavne godine, naša škola se uključila u akciju Igračkom do dječjeg osmijeha koju KBC Rebro provodi od ovog proljeća.

Radi se o projektu kojega je pokrenula sestra KBC Rebro Bernardica Pavlić Pračić. Svako dijete koje dođe na pregled u KBC Rebro dobije na poklon plišanu igračku.

Svaka poklonjena igračka je donirana.

 Zahvaljujemo se svima koji su se odazvali humanitarnoj akciji i donirali plišane igračke.

Prikupljene igračke odvezli smo u KBC Rebro pakirane kao poklončiće. Svjedočili smo reakciji djevojčice s poteškoćama u razvoju i njenom odabiru velikog plišanog medvjedića te emocijama njenih roditelja i braće koji su je grlili.

Jako smo sretni i ponosni što smo sudjelovali u ovoj akciji te se veselimo budućoj suradnji.

 

                     

 

                     

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 29. 6. 2021. 08:59

IM MEMORIAM

                                                                                     LJERKA VERK

            ( 16.4.1926. - 25.6.2021.)

          Učiteljica razredne nastave

U petak, 25.6.2021.godine, zauvijek nas je napustila naša draga kolegica Ljerka Verk, umirovljena učiteljica razredne nastave.  

Gospođa Ljerka Verk  rođena  je  16. travnja  1926. godine, u Velikoj Babinoj Gori, kotar Daruvar, u učiteljskoj obitelji, od oca Dragana i majke Marije Bogović.  Učiteljsku školu završila je 1945. godine u Mješovitoj učiteljskoj školi u Zagrebu. Stručni ispit položila je 1951. godine u Bjelovaru.

Svoj radni vijek učitelja započela je 1945. godine u kotaru Bjelovar, najprije u Velikom Trojstvu, zatim po potrebi službe u školi u Slovinskoj Kovačici. Nakon toga je zajedno sa svojim suprugom, pok. Miroslavom Verkom, radila u Donjim Mostima. U OŠ Velika Pisanica  radili su do 31.8.1962. godine.

Po završetku nastavne godine zajedno s mužem i obitelji seli se u Zagreb, točnije u Moravče, gdje je na temelju Rješenja narodnog odbora Općine Sesvete zaposlena u OŠ Adamovec.  Ona i pokojni suprug su radili u PŠ Moravče gdje su našli svoj dom, othranili obitelj i stekli mnoštvo prijatelja. U našoj školi radila je od 1.9.1962., pa do umirovljenja 15.9.1981. godine.

Radila je različite učiteljske poslove. Radila je i u čistom i u kombiniranom razrednom odjelu s velikim brojem učenika. Osim u razrednoj nastavi predavala je Hrvatski jezik i Glazbenu kulturu u predmetnoj nastavi. U vrijeme uvođenja eksperimentalnih predmeta  1957. godine, u petom razredu  predavala je sve predmete.  Bila je veoma svestrana. U predmetnoj nastavi je vodila grupe Mladih domaćica, Dramsku grupu i Folklornu grupu.

Bila je vrlo aktivna u radu lokalne zajednice, vodila je tečajeve za žensku seosku omladinu. Zajedno sa suprugom Miroslavom unaprijedila je rad područne škole u Moravču, što je urodilo i državnim priznanjem.

Kroz  svoj nastavni rad  kao i kroz svaki svoj javni istup, kod djece i kod odraslih, nastojala je  razvijati ljubav prema domovini. Naglašavala  je potrebu obrazovanja i  isticala važnost pripadnosti svojim korijenima, kulturi i običajima. Povijesni događaji iz 1990. godine i proglašenje neovisnosti Lijepe naše duši su joj dali krila i uljepšali život.

Ostat će nam u sjećanju kao draga kolegica, zaljubljenik u školski sustav i školu u Moravču, vrsna govornica i istinski domoljub.

Počivala u miru Božjem!

Posljednji ispraćaj drage nam kolegice održat će se u utorak, 29.06.2021. godine na groblju na Markovom Polju  u 15,00 sati.

Obitelji pokojnice izražavamo sućut!

                                                       Ravnateljica i zaposlenici OŠ Ivana Granđe

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 28. 6. 2021. 13:57

CIJEPLJENJE DJECE STARIJE OD 12 GODINA - COVID 19 Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji! 

U Zagrebu postoji mogućnost cijepljenja djece starije od 12 godina cjepivom protiv Covida 19. U prilogu ove obavijesti nalazi se dopis HZJZ-a i raspored školskih ambulanta koje će obavljeti cijepljenje. Molimo da pročitate dopis i obratite se nadležnom liječniku ako želite cijepiti svoje dijete. 

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 9. 6. 2021. 14:35

Obavijest učenicima

 

AKCIJA SAKUPLJANJA PLIŠANIH IGRAČAKA

 

KBC Rebro od Uskrsa 2021. godine provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled u KBC Rebro dobije na poklon plišanu igračku. Svaka poklonjena igračka je donirana. Donirane igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon. Ako imate plišane igračke koje vam nisu potrebne (a lijepo izgledaju) donesite u školu i mi ćemo ih predati bolnici. Odložite ih u kutije na ulazu u školu.

NAPOMENA: Svaki plišanac mora biti neoštećen, opran, te omotan prozirnim celofanom ili prijanjajućom folijom zasebno.

Koordinatori za projekt su učiteljice Anja Knezović i Elena Majstorović.

Akcija će se provoditi do utorka, 15.6. 2021.

 

 

                                                                                  Ravnateljica Leonida Udovičić

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 7. 6. 2021. 15:00

Potres - i ovo će proći...

 

      

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 30. 12. 2020. 15:01

Besplatno savjetovanje roditelja

Dragi roditelji,

 

stručnjaci iz Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta (edukacijski rehabilitatori, logopedi, socijalni pedagozi i psiholozi) omogućili su roditeljima besplatno telefonsko savjetovanje vezano uz različita razvojna područja djece (npr. teškoće učenja, ADHD, jezično-govorni razvoj, problemi u ponašanju). Pozivamo vas da im se obratite ako imate bilo kakvih pitanja, izazova ili nedoumica.

Klikom na sljedeću poveznicu otvorit će vam se popis razvojnih područja i teškoća djece, vrijeme u kojem je moguće uputiti poziv, kao i telefonski brojevi: https://centar.erf.unizg.hr/.

Stručna služba

 
  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 7. 4. 2020. 11:36

KORISNICIMA ŠKOLSKOG IGRALIŠTA U POSLIJEPODNEVNIM SATIMA

Poštovani, 

U vrijeme nastave  boravak u školskom dvorištu  dozvoljen je osobama koje su u funkciji odgoja i brazovanja učenika.  

Prema našim saznanjima, po završetku nastave u školskom dvorištu , često neovlašteno, borave i djeca i starije osobe, koje ga koriste u rekreativne svrhe. 

Molimo sve korisnike da vode računa o zaštiti  školske imovine, a naročito o  susjedima koji  nakon 10  sati navečer imaju pravo na mir, bez buke, galame i vriske. 

                                                           Ravnateljica  Leonida Udovičić

  :: opširnije :: 


objavio: Leonida Udovičić  datum: 8. 9. 2020. 10:18
» Arhiva naših vijesti    
 


Mjere zaštite protiv zaraznih bolesti

POTRESI -KAKO SI POMOĆI

Pristup virtualnim učionicama -upute

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama.

Važna napomena učenicima: Učitelji su formirali vaše učionice gdje možete pratiti nastavu. Nije dozvoljeno formiranje novih timova bez ovlaštenja.  U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana.

U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.


Upisi u 1. razred OŠ

Testiranje i upisi u prvi razred za školsku godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji!

Liječnički pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavljate kod školskog liječnika, u Domu zdravlja u Sesvetama.                                                             

 Naš školski liječnik je dr. Petra Kreković Pizent.          

  Za pregled kod školske liječnice  potrebno je rezervirati termin preko aplikacije  Terminko. (Terminko.com).

Pedagoški pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavlja se u školskim prostorima, na temelju pisanog poziva roditeljima.                                                U veljači i ožujku obavljaju se pregledi djece koja su prošle školske godine dobila odgodu, a od travnja na dalje odvijaju se pregledi ostale djece. 

Ako imate  pitanja ili do sredine svibnja  ne dobijete poziv, nazovite 2042 008, kućni 3 ili 5, školsku psihologinju ili pedagoginju.

 

 


KRESNICE -ŠK. LIST

Dragi učenici, zainteresirani čitaoci!

Ove školske godine školski list      "Kresnice"   izlazi u elektroničkom obliku.

Možete ga pronaći na slijedećoj adresi: http://kresnice.com.hr


PROJEKT PROMIKRO

Dragi učenici, poštovani roditelji!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Drago nam je obavjestiti Vas kako su micro:bitovi stigli i u našu školu. Početkom prosinca dobit će ih svi učenici 6. -ih razreda. Učenici zadužuju micro:bitove odmah po dolasku u škole  a  iste vraćaju na kraju školske godine. Tijekom godine ih mogu koristiti na nastavi i kod kuće. Svaki učenik dobiva komplet opreme – ili jedan GO komplet, ili jedan komplet opreme iz Club paketa (micro:bit, upute, kućište za baterije, baterije i USB kabel).  Podsjećamo kako su svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni na edukacijskom web portalu   IRIM-a  pod        " Izradi".

Sretno s početkom korištenja micro:bitova u nastavi!

 


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Raspored zvonjenja


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Institucije u prosvj...

Dnevni tisak


Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata

Forum
preskoči na navigaciju