preskoči na sadržaj
Vijesti

IM MEMORIAM

                                                                                     LJERKA VERK

            ( 16.4.1926. - 25.6.2021.)

          Učiteljica razredne nastave

U petak, 25.6.2021.godine, zauvijek nas je napustila naša draga kolegica Ljerka Verk, umirovljena učiteljica razredne nastave.  

Gospođa Ljerka Verk  rođena  je  16. travnja  1926. godine, u Velikoj Babinoj Gori, kotar Daruvar, u učiteljskoj obitelji, od oca Dragana i majke Marije Bogović.  Učiteljsku školu završila je 1945. godine u Mješovitoj učiteljskoj školi u Zagrebu. Stručni ispit položila je 1951. godine u Bjelovaru.

Svoj radni vijek učitelja započela je 1945. godine u kotaru Bjelovar, najprije u Velikom Trojstvu, zatim po potrebi službe u školi u Slovinskoj Kovačici. Nakon toga je zajedno sa svojim suprugom, pok. Miroslavom Verkom, radila u Donjim Mostima. U OŠ Velika Pisanica  radili su do 31.8.1962. godine.

Po završetku nastavne godine zajedno s mužem i obitelji seli se u Zagreb, točnije u Moravče, gdje je na temelju Rješenja narodnog odbora Općine Sesvete zaposlena u OŠ Adamovec.  Ona i pokojni suprug su radili u PŠ Moravče gdje su našli svoj dom, othranili obitelj i stekli mnoštvo prijatelja. U našoj školi radila je od 1.9.1962., pa do umirovljenja 15.9.1981. godine.

Radila je različite učiteljske poslove. Radila je i u čistom i u kombiniranom razrednom odjelu s velikim brojem učenika. Osim u razrednoj nastavi predavala je Hrvatski jezik i Glazbenu kulturu u predmetnoj nastavi. U vrijeme uvođenja eksperimentalnih predmeta  1957. godine, u petom razredu  predavala je sve predmete.  Bila je veoma svestrana. U predmetnoj nastavi je vodila grupe Mladih domaćica, Dramsku grupu i Folklornu grupu.

Bila je vrlo aktivna u radu lokalne zajednice, vodila je tečajeve za žensku seosku omladinu. Zajedno sa suprugom Miroslavom unaprijedila je rad područne škole u Moravču, što je urodilo i državnim priznanjem.

Kroz  svoj nastavni rad  kao i kroz svaki svoj javni istup, kod djece i kod odraslih, nastojala je  razvijati ljubav prema domovini. Naglašavala  je potrebu obrazovanja i  isticala važnost pripadnosti svojim korijenima, kulturi i običajima. Povijesni događaji iz 1990. godine i proglašenje neovisnosti Lijepe naše duši su joj dali krila i uljepšali život.

Ostat će nam u sjećanju kao draga kolegica, zaljubljenik u školski sustav i školu u Moravču, vrsna govornica i istinski domoljub.

Počivala u miru Božjem!

Posljednji ispraćaj drage nam kolegice održat će se u utorak, 29.06.2021. godine na groblju na Markovom Polju  u 15,00 sati.

Obitelji pokojnice izražavamo sućut!

                                                       Ravnateljica i zaposlenici OŠ Ivana Granđe
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Leonida Udovičić   datum: 28. 6. 2021.

Upisi u 1. razred OŠ

Testiranje i upisi u prvi razred za školsku godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji!

Liječnički pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavljate kod školskog liječnika, u Domu zdravlja u Sesvetama.                                                             

 Naš školski liječnik je dr. Petra Kreković Pizent.          

  Za pregled kod školske liječnice  potrebno je rezervirati termin preko aplikacije  Terminko. (Terminko.com).

Pedagoški pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavlja se u školskim prostorima, na temelju pisanog poziva roditeljima.                                                U veljači i ožujku obavljaju se pregledi djece koja su prošle školske godine dobila odgodu, a od travnja na dalje odvijaju se pregledi ostale djece. 

Ako imate  pitanja ili do sredine svibnja  ne dobijete poziv, nazovite 2042 008, kućni 3 ili 5, školsku psihologinju ili pedagoginju.

 

 


POTRESI -KAKO SI POMOĆI

Mjere zaštite protiv zaraznih bolesti

KRESNICE -ŠK. LIST

Dragi učenici, zainteresirani čitaoci!

Ove školske godine školski list      "Kresnice"   izlazi u elektroničkom obliku.

Možete ga pronaći na slijedećoj adresi: http://kresnice.com.hr


Pristup virtualnim učionicama -upute

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama.

Važna napomena učenicima: Učitelji su formirali vaše učionice gdje možete pratiti nastavu. Nije dozvoljeno formiranje novih timova bez ovlaštenja.  U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana.

U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.


BOJE ZNANJA

 

 

 

Od ove školske godine započinjemo provoditi projekt "BOJE ZNANJA".

Projekt je financiran sredstvima iz europskih fondova.

Više o projektu pročitajte u priloženom dokumentu.

 


PROJEKT PROMIKRO

Dragi učenici, poštovani roditelji!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Drago nam je obavjestiti Vas kako su micro:bitovi stigli i u našu školu. Početkom prosinca dobit će ih svi učenici 6. -ih razreda. Učenici zadužuju micro:bitove odmah po dolasku u škole  a  iste vraćaju na kraju školske godine. Tijekom godine ih mogu koristiti na nastavi i kod kuće. Svaki učenik dobiva komplet opreme – ili jedan GO komplet, ili jedan komplet opreme iz Club paketa (micro:bit, upute, kućište za baterije, baterije i USB kabel).  Podsjećamo kako su svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni na edukacijskom web portalu   IRIM-a  pod        " Izradi".

Sretno s početkom korištenja micro:bitova u nastavi!

 


ICT4SCF

ICT4SCF PROJEKT

Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost

 

Više o realizaciji projekta pogledajte u kategoriji naslovnica/ICT4SCF!

Na stranici www.inf.com.hr pogledajte kako je bilo našim kolegama na studijskom putovanju u Finsku te što i kako rade naši učenici na nastavi informatike pod vodstvom prof. Lozušića.


PŠ Moravče
Dnevnike jedne učite...


Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Raspored zvonjenja


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Institucije u prosvj...

Dnevni tisak


Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata

Forum
preskoči na navigaciju