preskoči na sadržaj
Redovna nastava

Odgoj i obrazovanje u osnovnim i srednjim školama ostvaruje se na temelju nacionalnog kurikuluma, nastavnih planova i programa i školskog kurikuluma.

Nacionalni kurikulumi donose se za pojedine razine i vrste odgoja i obrazovanja sukladno okvirnom nacionalnom kurikularnom dokumentu koji na općoj razini određuje elemente kurikularnog sustava za sve razine i vrste osnovnoškolskog i srednjoškolskog odgoja i obrazovanja.

Kurikulumom nastavnih predmeta određuju se svrha i ciljevi učenja i poučavanja nastavnog predmeta, struktura pojedinog predmeta u cijeloj odgojno-obrazovnoj vertikali, odgojno-obrazovni ishod i/ili sadržaji, pripadajuća razrada i opisi razina usvojenosti ishoda, učenje i poučavanje te vrednovanje u pojedinom nastavnom predmetu, a može se utvrditi i popis potrebnih kvalifikacija učitelja i nastavnika za izvođenje kurikuluma.

Nastavnim planom određuje se oblik izvođenja kurikuluma (obvezno, izborno, fakultativno, međupredmetno i/ili interdisciplinarno), godišnji broj nastavnih sati i njihov raspored po razredima.

Kurikulume nastavnih predmeta i nastavne planove donosi ministar nadležan za obrazovanje odlukom.

Redovita nastava izvodi se u skladu s Nastavnim planom i programom rada za osnovnu  školu (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zagreb, 2006. godine) a na temelju Nacinalnog okvirnog kurikuluma (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Zagreb, 2010. godine). Za učenike prvog,  petog i sedmog  (biologija, kemija, fizika) nastava se organizira u skladu s odredbama Nacionalnog kurikuluma za rani i predškolski odgoj i obrazovanje, NN br.5/15. i predmetnim  kurikulumima objavljenima u okviru Cjelovite kurikuralne reforme,  2018. godine. Za učenike  2.,3.,6., 7. i 8. ( kemije, biologija, fizika) izvodi se na temelju  predmetnih kulrikuluma objavljenih 2019. godine. Učenici četvrtog razreda i učenici 8.-og razreda  redovitu nastavu pohađaju po nastavnim planovima i programima rada iz 2006. godine .

Redovita nastava se  u  naše četiri škole, u 31 razrednom odjelu. U matičnoj školi se provodi  u 18 čistih razrednih odjela od 1.-8. razreda, u područnoj školi u Adamovcu u 9 čistih razrednih odjela od 1.-8. razreda. U područnim školiama Glavnica Donja i Moravče provodi se u po dva kombinirana razredna odjela od 1.-4. razreda. Redovitu nastavu izvodi 41 učitelj, od čega 16 učitelja razredne nastave i  25 učitelja predmetne nastave.  Nastava svih nastavnih predmeta stručno je zastupljena. Zaduženja učitelja u redovnoj nastavi kao i ostalim oblicima nastave usklađena su sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Škola ima objektivnih poteškoća u organizaciji nastave zbog velike fluktuacije nastavnog kadra u predmetnoj nastavi iz razloga jer učitelji predmetne nastave rade na više objekata, s nepunim radnim vremenom,  veliki broj učitelja nije sa školskog područja nego putuje iz udaljenih djelova grada ili iz drugih gradova. Problem u organizaciji je i raširenost školskog prostora, učenici su putnici koji u školu dolaze iz 10 različitih pravaca i ovise o gradskom prijevozu.

Mjere zaštite protiv zaraznih bolesti

POTRESI -KAKO SI POMOĆI

Pristup virtualnim učionicama -upute

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama.

Važna napomena učenicima: Učitelji su formirali vaše učionice gdje možete pratiti nastavu. Nije dozvoljeno formiranje novih timova bez ovlaštenja.  U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana.

U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.


Upisi u 1. razred OŠ

Testiranje i upisi u prvi razred za školsku godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji!

Liječnički pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavljate kod školskog liječnika, u Domu zdravlja u Sesvetama.                                                             

 Naš školski liječnik je dr. Petra Kreković Pizent.          

  Za pregled kod školske liječnice  potrebno je rezervirati termin preko aplikacije  Terminko. (Terminko.com).

Pedagoški pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavlja se u školskim prostorima, na temelju pisanog poziva roditeljima.                                                U veljači i ožujku obavljaju se pregledi djece koja su prošle školske godine dobila odgodu, a od travnja na dalje odvijaju se pregledi ostale djece. 

Ako imate  pitanja ili do sredine svibnja  ne dobijete poziv, nazovite 2042 008, kućni 3 ili 5, školsku psihologinju ili pedagoginju.

 

 


KRESNICE -ŠK. LIST

Dragi učenici, zainteresirani čitaoci!

Ove školske godine školski list      "Kresnice"   izlazi u elektroničkom obliku.

Možete ga pronaći na slijedećoj adresi: http://kresnice.com.hr


PROJEKT PROMIKRO

Dragi učenici, poštovani roditelji!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Drago nam je obavjestiti Vas kako su micro:bitovi stigli i u našu školu. Početkom prosinca dobit će ih svi učenici 6. -ih razreda. Učenici zadužuju micro:bitove odmah po dolasku u škole  a  iste vraćaju na kraju školske godine. Tijekom godine ih mogu koristiti na nastavi i kod kuće. Svaki učenik dobiva komplet opreme – ili jedan GO komplet, ili jedan komplet opreme iz Club paketa (micro:bit, upute, kućište za baterije, baterije i USB kabel).  Podsjećamo kako su svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni na edukacijskom web portalu   IRIM-a  pod        " Izradi".

Sretno s početkom korištenja micro:bitova u nastavi!

 


Kalendar
« Srpanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Raspored zvonjenja


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Institucije u prosvj...

Dnevni tisak


Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata

Forum
preskoči na navigaciju