preskoči na sadržaj
Povijest škole

Osim matične škole u Soblincu, škola u sastavu ima četiri područne škole.  Matična škola i područna škola u Adamovcu su osmorazredne, područne škole u Glavnici Donjoj i Moravču su četverorazredne.U područnoj školi u Belovaru već nekoliko godina nije organizirana nastava.

 

Škola u Soblincu

Škola u Soblincu pravni je sljednik škole koja je 1926. godine osnovana  u Šašinovcu.  Zbog otrajalosti zgrade u Šašinovcu,  njena osnovna djelatnost u zadnjih  osam godina odvijala se  u društvenoj zgradi u Popovcu i to do škoske godine 1958./1959., kada je dovršena i otvorena zgrada u Soblincu. Te iste godine, do tada samostalna škola u Belovaru postaje njenom područnom školom. Školski park zasađen je 1961. godine  svesrdnim zalaganjem tadašnjih učitelja i učenika. Godine 1963. škola u Soblincu integrirana je sa školom u Adamovcu, u kojoj je do 1977. godine imala status područne škole.  Od 1977. godine u Soblinec je preseljena uprava škole, a škole u Adamovcu, Moravču, Glavnici Donjoj i Belovaru  postaju područne škole. Školska zgrada sagrađena 1958.godine imala je površinu 792 m 2.Raspolagala je s 4 klasične učionice i ostalim improviziranim prostorima u kojima se izvodila nastava. Dograđena je i adaptirana 2003. godine te time pretvorena u moderno zdanje. Uz školski objekt izgrađen je i sistem biološke razgradnje otpadnih voda  jer naselje nema izgrađenu kanalizaciju. Sredstva za dogradnju i opremanje objekta osigurana su u gradskom proračunu Dograđena i rekonstruirana školska zgrada raspolaže s 2 650 m2 neto površine, ima 11 učionica 10 kabineta, športsku dvoranu, te prateće sadržaje. Zagrijava se sistemom centralnog grijanja na plin. Zgrada je opremljena suvremenim nastavnim sredstvima i pomagalama i ima  dobre uvjete za nastavni rad. Planom dogradnje predviđena je i izgradnja vanjskih športskih terena, ali ova faza dogradnje još nije realizirana.Projektom je predviđena izgradnja rukometnog ( nogometnog),dva košarkaška (odbojkaška ) igrališta, trim staza i ostali sadržaji za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. Školu trenutno pohađa 446 učenika raspoređenih u 18 razrednih odjela od 1.-8. razreda. Nastava je organizirana u dvije smjene. Broj učenika i razrednih odjela svake godine se povećava.

 

Područna škola Adamovec

Školska zgrada u Adamovcu izgrađena je i puštena u rad školske godine 1958/59. Športskom dvoranom, montažnog tipa dograđena je 1981. godine. Do 1966. godine bila je samostalna s dvije područne škole u Moravču i u Glavnici Donjoj. Od 1963.godine  integrirana je sa školom u Soblincu u jednu školu, da bi  od 1977. godine postala njenom područnom školom. Kroz svoju povijest, ova zgrada  bila je  izložena mnogobrojnim elementarnim nepogodama. Nakon poplave 1987. godine, kada su bili potopljeni športska dvorana i kompletan podrum zgrade,  u školskoj zgradi uređene su podrumske prostorije za potrebe nastave. Godine 1996. krov na športskoj dvorani je potpuno uništen nakon obilne tuče, a prije nekoliko godina u naselju se često osjećalo podrhtavanje tla ali bez vidljivih tragova na školskoj zgradi. Prostorno škola udovoljava potrebama školskog područja. U školskom objektu nalazi se 6 klasičnih učionica i tri manje prostorije koje se koriste za izvođenje nastave. No kako je objekt građen prema standardima iz 60-tih godina nije prilagođen za kabinetsku nastavu. Za potrebe razredne nastave  uređene su dvije učionice, dok se predmetna nastava odvija u klasičnim učionicama. Zbog starosti objekta na njemu bi bilo nužno izvršiti određene građevinske zahvate. U zgradi su prije dvije godine uređeni sanitarni čvorovi i napravljen prilaz za invalide.

Ove godine zamjenjena je kompletna vanjska stolarija, dio sistema centralnog grijanja i kotlovi u kotlovnici. Sredstva su osigurana u gradskom proračunu. Na školskom igralištu postavljena je zaštitna ograda čije je financiranje omogućilo Vijeće gradske četvrti Sesvete. U naselju nema izgrađene kanalizacije pa škola za odvodnju otpadnih voda koristi sabirnu jamu. Škola se zagrijava sistemom centralnog grijanja na loživo ulje. Škola raspolaže i sa ogromnim vanjskim površinama na kojima su izgrađeni nogometno, košarkaško i odbojkaško igralište te trim staza. Uz športsku dvoranu uređen je mali kamenjar s tekućom vodom.

U prednjem dijelu dvorišta uređen je tzv“ Domjanićev kutak „ u spomen na pjesnika Dragutina Domjanića, koji je rođen u Adamovcu. Uz pjesnikovu bistu posadili smo drveće i grmlje o kojima je pjesnik pisao (glicinija, ruže, murva itd.)

U školu su trenutno upisana 192  učenika, raspoređena u 10 razrednih odjala od 1.-8. razreda. U predmetnoj nastavi predaju isti učitelji koji predaju i u matičnoj školi u Soblincu. U školi su osim redovne nastave organizirani i izborni predmeti (vjeronauk, informatika i njemački jezik) te mnogobrojne izvannastavne aktivnosti. Već drugu  godinu u školi se provodi i projekt „ Vikednom u športske dvorane“. Jedan od većih problema školi predstavlja činjenica da na školskom području nama nastavnih kadrova, tako da većina učitelja putuje iz Zagreba ili iz okolnih gradova. Posljedica toga je česta izmjena nastavnog kadra u predmetnoj nastavi.

 

Područna škola Glavnica Donja

Školska zgrada izgrađena  je 1928. godine, ali je preuređivana i dograđivana 1956. godine. Ukupna površina unutarnjeg prostora iznosi 388 m2 i u potpunosti zadovoljava potrebe školskog područja. U školskoj godini 2005/2006.-oj na školi je izvršena rekonsrukcija krovišta i elektroinsalacija, asfaltirano je igralište i uređeno dvorište.Škola je prizemnnica u kojoj su uređene dvije učionice, kuhinja, blagovaonica, zbornica, sanitarni čvorovi i mala etno zbirka.Opremljena je u skladu s potrebama suvremene nastave. Nastava je organizirana u jednoj smjeni a 29 učenika raspoređeno je u dva kombinirana razredna odjela.U školi rade dva učitelja razredne nastave, kuharica, te učitelji koji predajuvjeronauk, engleski i njemački jezik.

 

Područna škola Moravče

Školska zgrada u Moravču izgrađena je 1941. godine. Prostor koji se koristi za potrebe nastave ima površinu od 250 m2. U prizemlju škole nalaze se dva stana čiji su vlasnici umirovljene učiteljice. Prostorno, estetski i funkcionalno škola ispunjava potrebe školskog područja.U školi su uređene dvije učionice, zbornica, kuhinja i sanitarni čvorovi. Kao i u Glavnici Donjoj nastava se održava u jednoj smjeni, a 29 učenika raspoređeni su  u dva kombinirana odjela. U školi rade dva učitelja razredne nastave, kuharica, te učitelji koji predaju vjeronauk, engleski i njemački jezik.

 

Područna škola Belovar

Školska zgrada izgrađena je 1911. godine. Prostor koji se koristio za potrebe nastave ima površinu od 203 mJedan dio zgrade saniran je 1986. godine.U zadnjih desetak godina u školi nije organizirana nastava, zbog malog interesa roditelja. U zgradi se nalazi školski stan u kojem stanuje bračni par učitelja  s petoro djece.
Upisi u 1. razred OŠ

Testiranje i upisi u prvi razred za školsku godinu 2021./2022.

Poštovani roditelji!

Liječnički pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavljate kod školskog liječnika, u Domu zdravlja u Sesvetama.                                                             

 Naš školski liječnik je dr. Petra Kreković Pizent.          

  Za pregled kod školske liječnice  potrebno je rezervirati termin preko aplikacije  Terminko. (Terminko.com).

Pedagoški pregled djece dorasle za upis u prvi razred obavlja se u školskim prostorima, na temelju pisanog poziva roditeljima.                                                U veljači i ožujku obavljaju se pregledi djece koja su prošle školske godine dobila odgodu, a od travnja na dalje odvijaju se pregledi ostale djece. 

Ako imate  pitanja ili do sredine svibnja  ne dobijete poziv, nazovite 2042 008, kućni 3 ili 5, školsku psihologinju ili pedagoginju.

 

 


POTRESI -KAKO SI POMOĆI

Mjere zaštite protiv zaraznih bolesti

KRESNICE -ŠK. LIST

Dragi učenici, zainteresirani čitaoci!

Ove školske godine školski list      "Kresnice"   izlazi u elektroničkom obliku.

Možete ga pronaći na slijedećoj adresi: http://kresnice.com.hr


Pristup virtualnim učionicama -upute

U prilogu su upute za pristup virtualnim učionicama.

Važna napomena učenicima: Učitelji su formirali vaše učionice gdje možete pratiti nastavu. Nije dozvoljeno formiranje novih timova bez ovlaštenja.  U virtualnim učionicama vrijede pravila kućnog reda Škole. Svaka zlouporaba će biti sankcionirana.

U prilogu se nalazi uputa za učenike - pravila ponašanja.


BOJE ZNANJA

 

 

 

Od ove školske godine započinjemo provoditi projekt "BOJE ZNANJA".

Projekt je financiran sredstvima iz europskih fondova.

Više o projektu pročitajte u priloženom dokumentu.

 


PROJEKT PROMIKRO

Dragi učenici, poštovani roditelji!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Drago nam je obavjestiti Vas kako su micro:bitovi stigli i u našu školu. Početkom prosinca dobit će ih svi učenici 6. -ih razreda. Učenici zadužuju micro:bitove odmah po dolasku u škole  a  iste vraćaju na kraju školske godine. Tijekom godine ih mogu koristiti na nastavi i kod kuće. Svaki učenik dobiva komplet opreme – ili jedan GO komplet, ili jedan komplet opreme iz Club paketa (micro:bit, upute, kućište za baterije, baterije i USB kabel).  Podsjećamo kako su svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni na edukacijskom web portalu   IRIM-a  pod        " Izradi".

Sretno s početkom korištenja micro:bitova u nastavi!

 


ICT4SCF

ICT4SCF PROJEKT

Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost

 

Više o realizaciji projekta pogledajte u kategoriji naslovnica/ICT4SCF!

Na stranici www.inf.com.hr pogledajte kako je bilo našim kolegama na studijskom putovanju u Finsku te što i kako rade naši učenici na nastavi informatike pod vodstvom prof. Lozušića.


PŠ Moravče
Lista linkova je prazna

Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Raspored zvonjenja


Oglasna ploča

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
Institucije u prosvj...

Dnevni tisak


Anketa
Crno ili bijelo?
Arhiva dokumenata

Forum
preskoči na navigaciju